آیا اثر به جا مانده از صابون ضرری به غسل و وضو می رساند؟
پرسش
با سلام .اگر اثر صابون که به صورت سفیدک روی پوست ایجاد میشود در هنگام غسل جنابت روی پوست ظاهر شود غسل باطل است؟ با توچه به اینکه این آثار به واسطه طولانی شدن مدت حمام و استفاده از صابون باشد و با توجه به این که بنده نمی دانم این اثر صابون مانع رسیدن آب می شود یا نه؟
پاسخ اجمالی

توجه شما را به سؤالی مشابه که از مقام معظم رهبری استفتاء شده است جلب می کنیم:

سؤال: گاهى اثر گچ یا صابون بعد از غسل کردن در اطراف ناخن‏هاى دست و پا مشاهده مى‏شود که در حمام هنگام غسل دیده نمى‏شد، ولى بعد از خروج از حمام و دقت، سفیدى صابون یا گچ آشکار مى‏شود. در این حال تکلیف چیست؟ در حالى که بعضى از افراد هنگام غسل و وضو به این مسأله جاهل هستند و یا توجهى به آن ندارند و با فرض وجود اثر گچ یا صابون یقین به رسیدن آب به زیر آن حاصل نمى‏شود.

جواب: مجرد وجود اثر گچ یا صابون که بعد از خشک شدن اعضاء ظاهر مى‏شود، ضررى به وضو یا غسل نمى‏رساند، مگر این که داراى جرمى باشد که مانع از رسیدن آب به بشره شود.