پدرم شهید شده و من درآن زمان بالغ نبودم و نمی دانم پدرم چقدر نماز قضا داشته؟ تکلیف من چیست؟
پرسش
پدرم در سال 62 شهید شده و من در آن زمان یک سال و نیم داشتم و نمی دانم پدرم چقدر نماز قضا داشته؟ من چه کار باید بکنم؟
پاسخ اجمالی

بنابر فتوای مراجع عظام تقلید اگر پدر نماز قضایی داشته باشد، پس از فوت وی بر پسر بزرگ تر واجب است قضای نمازهای او را بجا آورد. چه در زمان فوت پدر، پسر بالغ باشد یا نباشد.[1] حال اگر پسر مقدار نماز های قضا شده را نداند، باید همان مقداری را که یقین دارد بجا آورد و همین تکلیف را از دوش او بر می دارد.[2]

براین اساس، اگر مطمئن نیستید که نمازی از پدرتان فوت شده، نیاز به هیچ قضایی نیست، در غیر این صورت، تنها همان مقدار نماز قضایی که صد در صد مطمئن هستید توسط پدرتان قضا شده بر عهده شما بوده و بیش از آن تکلیفی ندارید.

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1] ر.ک: توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 764، م 1397.

[2] ر.ک: توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 766، س544.