آیا تبادل انرژی از فردی به فرد دیگر در اسلام پذیرفتنی است؟ حکم شرعی آن چیست؟
پرسش
آیا تبادل انرژی از فردی به فرد دیگر در اسلام پذیرفتنی است؟ حکم شرعی آن چیست؟
پاسخ اجمالی

کاربر گرامی؛

اصل وجود این پدیده و درمان از طریق آن و تأثیراتی که برای آن می شمرند، هنوز قابل اثبات نبوده و چه بسا ناشی از توهمات دست اندر کاران این امر باشد. لذا، برخی از مراجع عظام تقلید به دلیل ابهام این سؤال، از پاسخ به آن خودداری نموده اند.

در هرحال پاسخ برخی دیگر از مراجع عظام تقلید به این سؤال به شرح زیر می باشد:

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

انرژى درمانى ذاتاً اشکالى ندارد، ولى چنانچه مستلزم امر حرامى باشد جایز نیست.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

این امر فی حد نفسه منعی ندارد، مگر این که مستلزم امر حرامی مانند لمس بدن نامحرم یا امثال آن باشد.

البته اگر طرح چنین ادعاهایی زمینه عقاید و افکار باطل را فراهم آورد و اشخاص مدعی این امر خود را صاحب کرامت های ویژه معرفی کنند و زمینه انحراف فکری افراد را در جامعه فراهم آورند، این عمل حرام است.

نمایه مربوطه:

نمایه 4864 (سایت: 5152): عرفان کیهانی و فرادرمانی .

لینک به سایت استفتائات

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.