من درشهرستان همجوار با فاصله 100 کیلومتر در اداره ای مشغول به کار هستم و آخر هر هفته رفت آمد می کنم. در بعضی از ایام هفته به ماموریت که مسافت بیش از 70 کیلومتر داردمی روم. حکم نماز و روزه من چیست؟
پرسش
جوانی هستم که مدت 7 سال است درشهرستان همجوار با فاصله 100 کیلومتر در اداره ای مشغول به کار هستم و آخر هر هفته رفت آمد می کنم. باتوجه به حوزه کاری ام که در روستاها خدمت رسانی می کنم در بعضی از ایام هفته به ماموریت روستاها و مرکزاستان که فاصله بیش از 70 کیلومتر داردمی روم. سؤال1. نماز من درمدت زمانیکه درماموریت برای کارم می روم کامل است یاشکسته و اینکه درآنجاها روزه بگیرم یاخیر؟ سوال2. درزمانیکه روزه هستم اذان ظهر می توانم بین راه باشم یا اینکه بایستی درمحل کارم یاشهرستان خودم باشم مقلد آیت الهز مکارم شیرازی هستم.
پاسخ اجمالی
چنانچه حداقل دو ماه و هر ماه سه روز درهفته در رفت و آمد باشید (در ماه 12 روز)، در حکم کثیرالسفر هستید و نماز و روزه ی شما در بین راه و محل کار کامل است در غیر این صورت شکسته می باشد. [1]
پاسخ حضرت آیت الله مهدی هادوی تهرانی (دامت برکاته):
اگر رفت و آمدها تا فاصله کمتر از نصف مسافتی که وسایط نقلیه عمومی در یک روز طی می کنند باشد نماز کامل و روزه واجب است . در مورد شما وضع ظاهرا به همین منوال است و نماز شما در تمام موارد مزبور کامل و روزه شما صحیح است. لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی)، توسط سایت اسلام کوئست.