من قبل از اینکه مکه بروم خودارضایی می کردم و نماز و اعمال را بدون غسل انجام داده ام، حکم اعمال عمره من چیست؟
پرسش
من تا قبل از اینکه مکه بروم خودارضایی می کردم، یعنی تا سن 14سالگی و نمی دانستم که غسل جنابت هم باید انجام بدهم بنابراین وقتی مکه رفتم نماز و اعمال را بدون غسل انجام داده ام الان 2سال است که ازدواج کرده ام، حکم اعمال عمره و نماز طواف من چیست؟ آیا من برشوهر خود نامحرم می باشم؟
پاسخ اجمالی

اگر شک داشته باشید که در حال خود ارضایی، به اوج لذت رسیده اید یا خیر و یا شک در خروج مایع داشته باشید، جنابت محقق نشده و غسل واجب نیست.

اما اگر خود ارضایی منجر به جنابت داشته اید، در صورتی که  قبل از اعمال عمره هیچ نوع غسلی[1] انجام نداده اید و طواف و نماز طواف عمره را بدون غسل به جا آوردید، باید در اسرع وقت مجدداً طواف و نماز آن را به جا آورید یا کسی را در این خصوص نایب قرار دهید[2] و تا زمانى که طواف‌ها و نمازها انجام نشده، از روابط زناشویى اجتناب نمایید. و پس از آن صیغه عقد را مجدد بخوانید.

ضمائم:

پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [3]

حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر یقین به جنابت دارید باید طواف‌ها و نمازها را اعاده نمایید و در صورتى که خودتان تمکن از رفتن به مکه را ندارید، باید نایب بگیرید و تا زمانى که طواف‌ها و نمازها انجام نشده، از روابط زناشویى اجتناب نمایید.

و توجه داشته باشید اگر زن به اوج لذت جنسى برسد و در آن حال مایعى از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب مى‏شود و اگر شک کند که به این مرحله رسیده یا نه و یا شک در خروج مایع داشته باشد، غسل واجب نیست.

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنانچه در این مدت و قبل از حج، هرگونه غسلی (مانند غسل جمعه یا احرام) کرده باشید کفایت می کند و عمره شما صحیح است.[4]

حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر احتمال می دهید غسل احرام انجام داده باشید تکلیفی ندارید.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

اگر تا موقع شروع در اعمال هیچ غسلی جنابتی انجام نداده لازم است برای خروج از احرام یا خودش و یا اگر متمکن نیست توسط دیگری، عمره مفرده ای انجام دهد و نسبت به اعمال سابقه نماز و روزه تماماً باید قضا شود و عقدی که انجام گرفته باطل بوده و باید مجدداً بعد از انجام عمره مفرده عقد خوانده شود.

حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):

1. اگر خود ارضایی منجر به ارگاسم و خروج منی شود، غسل واجب است.

2. اگر پس از جنابت، شخص غسل جنابت انجام دهد، حدث او زایل می شود هر چند علم به جنابت نداشته باشد و غسل را از روی رجا یا احتیاط انجام دهد.

3. اگر شخص غسل واجب یا مستحبی؛ مثل غسل مس میت، یا حیض، یا جمعه یا احرام انجام دهد، مجزی از غسل جنابت است.

4. اگر شما خود ارضایی منتهی به جنابت داشته اید و بعد از آن تا هنگام طواف یا نماز طواف، غسل جنابت یا هر غسل واجب یا مستحبی انجام نداده اید، هنوز از احرام خارج نشده اید و باید در اسرع وقت کسی که از شما در آن بخش اعمال نیابت کند بیابید و وی را نایب قرار دهید. و در هر حال از رحمت الهی مأیوس نباشید.[5]  لینک به سایت استفتائات

[1]. نظر فقها در باره کفایت غسل  های دیگر به جای غسل جنابت مختلف است. اکثر فقها فقط انجام غسل واجب را به جای جنابت کافی می دانند، اما بعضی از ایشان حتی غسل مستحبی را هم کافی می شمارند. جهت آگاهی بیشتر در این موضوع می توانید به نمایه 3909 در همین سایت مراجعه فرمایید.

[2]. برگرفته از نمایه 21871.

[3]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.

[4]. برگرفته از نمایه 21871.

[5]. همان.