در نماز، پوشیدن لباس مشکی و لباسی که بر روی آن شکل حیوانات دارد چه حکمی دارد؟
پرسش
سلام؛ پوشیدن لباس مشکی و لباسی که بر روی آن شکل حیوانات دارد در نماز صحیح است؟
پاسخ اجمالی
مراجع عظام تقلید در این باره فرموده اند:
چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است، از جمله: باز بودن تکمه های لباس، پوشیدن لباس سیاه، چرک، تنگ، لباسى که دارای تصویر است، و ... [1]
و نیز چند چیز در لباس نمازگزار مستحب است، از جمله: عمامه با تحت الحنک،[2] پوشیدن عبا و لباس سفید و پاکیزه‌ترین لباسها و استعمال بوى خوش و دست کردن انگشترى عقیق.[3]

[1]. امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج‌1، ص 478،م 865، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ برخی از فقها، این حکم را مخصوص تصویر جان ­دار دانسته اند؛ ر.ک: سبزوارى، سید عبد الأعلى، مهذّب الأحکام، ج‌5، ص 357، مؤسسه المنار، قم، چهارم، 1413 ه‍ ق.
[2]. جهت آگاهی بیشتر در این زمینه می توانید به نمایه 12273 (تحت الحنک) در همین سایت مراجعه نمایید.
[3]. همان، م 864.