از اول محرم تا ابتدای روز عاشورا چند نفر از یاران امام حسین(ع) به شهادت رسیدند؟
پرسش
قبل روز عاشورا از اول محرم تا روز دهم چند نفر شهید شدند؟
پاسخ اجمالی
همان‌گونه که می‌دانید امام حسین(ع) از زمانی که از مدینه به سمت مکه و از مکه به سمت کربلا در حرکت بود هیچ‌گونه درگیری جدّی میان او و دشمنانش اتفاق نیفتاد تا منجر به شهادت کسی شود. درگیری مخالفان با امام در روز عاشورا رخ داد که تقریباً تمام یاران آن حضرت در آن روز به شهادت رسیدند.
البته، سفیران امام حسین(ع)؛ مانند مسلم بن عقیل و قیس بن مسهر، اگر چه جزو شهدای قیام حسینی هستند و اگرچه قبل از روز عاشورا به شهادت رسیدند، اما باید توجه داشت که آنان در اردوگاه امام حسین(ع) و همراه حضرتشان نبودند، بلکه در شهر کوفه به مقام شهادت نائل آمدند.