آیا با خوراندن دور ریختنی‌های گوسفند و گاو (که حرام هستند) به ماهی‌ها، خوردن این ماهی ها اشکال پیدا می‌کند؟
پرسش
سلام. بعضی از پرورش دهنده‌های ماهی برای خوراک ماهی ها از دور ریختنی‌های گوسفند و گاو که حرام هستند (مثل دنبلان و ...) استفاده می کنند. آیا خوردن این ماهی ها اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی
این کار مانعی ندارد و این گونه ماهی‌ها حلال است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است: [1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
صِرف آنچه ذکر شده موجب حرمت ماهی فلس‌دار نمى شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
حلال است ولی بهتر است نخورند.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.