آیا اگر قبل از وضو صورت انسان نجس باشد نجاست از راه آب وضو به جاهای دیگر سرایت می کند؟
پرسش
اگر شخصی وضو بگیرد و بعد از وضو بفهمد صورتش قبل از وضو خونی بوده چنانچه بعد از وضو به دستگیره در و کلید برق و دکمه تلویزیون و ... دست زده آیا همه آنها را نجس کرده است؟
پاسخ اجمالی

اگر هنگام وضو خون صورت خود را شسته باشید و یک مشت دیگر آب برای وضو به صورت خود زده باشید (که معمولا همه ما در موقع وضو عادت داریم بیش از یک مشت آب به صورت خود می زنیم) هم صورت شما پاک شده و هم وضوی شما صحیح است و همه قسمتهای بدن شما هم پاک است و هر جایی که دست زده باشید نیز پاک است و جای هیچ گونه شکی هم نیست.

ولی اگر با دو مشت آب صورت خود را نشسته باشید تنها صورت شما و چیزهایی که با رطوبت با صورت شما تماس پیدا می کند نجس خواهد بود و تنها وضوی شما باطل است. و اگر پس از شستن صورت  دست های خود را زیر شیر آب گرفته باشید دستهای  شما قطعا پاک است ریرا تنها دست راست شما در اثر تماس با صورت تان نجس شده بود که الان پاک شده است. و در این حالت نیز به جاهایی که دست زده اید مثل سر و روی پاها (برای مسح کشیدن ) نجس نشده است.

به هر حال در صورتی که یقین به نجاست دست خود داشته باشید اما آنرا آب نکشیده و یقین به پاک شدن آن پیدا نکرده باشید دست شما نجس است و چیزهایی را که با رطوبت با آن تماس داشته باشند و رطوبت نیز منتقل گردد موجب نجس شدن آن چیز می شود، اما باید توجه داشته باشید که در این امر نباید وسواس به خرج دهید و باید از وسواس اجتناب نمایید.