معنای رودها در قرآن چیست؟
پرسش
معنای رودها در قرآن چیست؟
پاسخ اجمالی
معنای ظاهری رودها(انهار) همان چیزی است که در ذهن همه ما است؛ یعنی رودخانه‌ها و جوی‌های آب. البته، از آن‌جا که الفاظ قرآن دارای بطونی است، شاید معانی دیگری نیز برای آن در نظر گرفته شود. مانند آنچه که در تفسیر این آیه آمده است: «أَ یَوَدُّ أَحَدُکُمْ أَنْ تَکُونَ لَهُ جَنَّةٌ مِنْ نَخیلٍ وَ أَعْنابٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ لَهُ فیها مِنْ کُلِّ الثَّمَرات...»؛[1] آیا از میان شما کسى هست که دوست داشته باشد که او را بوستانى از خرما و انگور بوده باشد، و جوی‌ها در پاى درختانش جارى باشد، و هر گونه میوه‌‏اى دهد.
در تفسیر این آیه برخی گفته‌اند، در این‌جا منظور از صاحب باغ رسول خدا(ص) است، و مراد از باغ، شریعت اسلام، درختان ائمه(ع)، و نهرها، علوم عالمان است.[2]

[1]. بقره، 266.
[2] ابن شهر آشوب مازندرانى، محمد بن على‏، مناقب آل أبی طالب علیهم السلام، ج 1، ص 285، علامه، قم، چاپ اول، 1379ق.