آیا پسر مجردی که بعد از فوت پدر ارث بیشتری به او می‌رسد، شرعاً نسبت به مادر و خواهران مجردش مسئولیت بیشتری دارد؟ یا این‌که این سهم بیشتر، فقط برای تأمین زندگی متاهلی او است؟
پرسش
آیا پسر مجردی که بعد از فوت پدر ارث بیشتری به او می‌رسد، شرعاً نسبت به مادر و خواهران مجردش مسئولیت بیشتری دارد؟ یا این‌که این سهم بیشتر، فقط برای تأمین زندگی متاهلی او است؟
پاسخ اجمالی
دو برابر بودن ارث پسران نسبت به دختران، قانونی کلی است که ممکن است، یکی از دلایلش آن باشد که مردان در زندگی متأهلی، مخارج بیشتری را نسبت به زنان متحمل می­‌شوند، اما دلیلی وجود ندارد که از لحاظ شرعی، پسران پس از دریافت سهم الارث خویش، وظیفۀ بیشتری نسبت به مادران و خواهرانشان داشته باشند. البته این یک وظیفۀ اخلاقی مستحب -و گاه واجب- می­‌باشد برای شخصی که از امکانات مادی بهتری برخوردار است -چه این ثروتش از قبل وجود داشته و یا با ارثی باشد که از دیگران به او رسیده است- در حد توان به دیگران، بویژه بستگان درجۀ اول خود رسیدگی کند.