کد سایت fa29755 کد بایگانی 35975 نمایه باقی ماندن حق شفعه در صورت فوت شریک
طبقه بندی موضوعی گوناگون
خلاصه پرسش
بعد از اینکه فروشنده ملک مشاعی فوت نمود، آیا شریک می‌تواند تقاضای حق شفعه نماید؟
پرسش
بعد از اینکه فروشنده ملک مشاعی فوت نمود، آیا شریک می‌تواند تقاضای حق شفعه نماید؟
پاسخ اجمالی

در فرض سؤال حق شفعه ساقط نمى‌شود. مثلاً اگر زید و عمرو در چیزی شریک بودند و زید به دیگری فروخت و فوت نمود، حق شفعه عمرو به قوت خود باقی است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال حق شفعه ساقط نمى‌شود.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در صورتی که مثلاً زید و عمرو در چیزی شریک بودند و زید به دیگری فروخت و فوت نمود حق شفعه عمرو به قوت خود باقی است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
حق شفعه با حفظ شرائط برای شریک ثابت است چه شریک وارث فروشنده باشد یا نباشد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
بلی می‌تواند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.