آیا پیامبر اسلام(ص) فرمود: من در بهشتم و علی کلید آن است؟
پرسش
آیا پیامبر(ص) فرمود: «من درب بهشتم و علی کلید آن»؟
پاسخ اجمالی
آنچه مشهور است؛ این است که پیامبر اکرم(ص) فرمود: «أنا مدینة العلم و علی بابها»؛[1] من شهر دانشم و علی کلید آن است. اما با تعبیری دیگر روایتی تقریباً مشابه آنچه در پرسش مطرح شده وجود دارد، و آن روایت چنین است:
« ... قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص): لَمَّا خَلَقَ اللَّهُ آدَمَ (ع) وَ نَفَخَ فِیهِ الرُّوح ‏... فَإِذَا تَحْتَ الْعَرْشِ مَکْتُوبٌ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ نَبِیُّ الرَّحْمَةِ وَ عَلِیٌّ مِفْتَاحُ الْجَنَّة»؛[2] رسول خدا(ص) فرمود: هنگامی که خدا آدم(ع) را خلق کرد و در او از روح خودش دمید ... به او فرمود سرت را بالا بگیر، پس آدم به بالا نگاه کرد و دید زیر عرش نوشته شده است، هیچ خدایى جز خداى یگانه نیست، محمّد پیامبر رحمت است، و على کلید بهشت است.

[1]. صحیفه سجادیه، ترجمه و شرح، فیض الإسلام‏، ص 32، فقیه، تهران، 1376ش.
[2]. طبرى آملى، عماد الدین أبی جعفر محمد بن أبی القاسم‏، بشارة المصطفى لشیعة المرتضى، ج ‏2، ص 68، المکتبة الحیدریة، نجف، چاپ دوم، 1383ق.