کد سایت fa3496 کد بایگانی 3239 نمایه نماز و روزه با علم به نجاست منزل و وسایل آن
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|طهارت
خلاصه پرسش
می دانم که در گذشته تمام خانه و وسایل آن نجس شده است، آیا نماز و روزه هایم اشکال دارد؟
پرسش
به علت گمراهی و عدم اعتقاد به مسایل نجاست و طهارت تمام خانه و وسایل آن نجس شده است حالا که به فضل پروردگار هدایت شده ام آیا نماز و روزه هایم اشکال دارد توضیح این که به علت زیادی محل ها و اجسام نجس، امکان طهارت وجود ندارد.
پاسخ اجمالی

پاسخ های زیر از دفاتر مراجع دریافت شده است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

نسبت به آنچه اطمینان به نجاست آن ندارید محکوم به طهارت است و نجس بودن مکان نمازگزار در صورتى که رطوبت مسریه نداشته باشد، اشکال ندارد و اجتناب از اشیایى که یقیناً نجس است لازم نیست جز در مورد ظروفى که جهت نوشیدن و خوردن از آنها استفاده مى‌شود و نیز در مورد لباس نمازگزار.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

این موضوع ربطى به نماز یا روزه ندارد آنچه را که قابل تطهیر است تطهیر کن و آنرا که قابل تطهیر نیست بحال خود رهاکن ولى مواظب باش به دست یا بدن تر شما نخورد در حال خشک بودن نجاست منتقل نمی شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

آن مقدار که زحمت نمی افتید و یقین دارید نجس است آب بکشید و بقیه برای شما اشکال ندارد.