آیا اگر جلوی خروج منی گرفته شود با خارج شدن منی باقی مانده در مجاری، غسل جنابت واجب می گردد؟
پرسش
اگر شخص جلوی خروج منی را بگیرد و منی خارج نشود، ممکن است منی در مجاری ادرار باقی بماند و هنگام ادرار خارج شود ؟ در آن صورت باید غسل کرد؟
پاسخ اجمالی

حضرت امام خمینی (ره) و دیگر مراجع تقلید فرموده اند: "اگر منى از جاى خود حرکت کند و بیرون نیاید، یا انسان شک کند که منى از او بیرون آمده یا نه، غسل بر او واجب نیست."[1]

بنابراین اگر انسان از خروج منی جلوگیری کرده و پس از مدتی بول کند؛ اگر یقین دارد که منی از او خارج شده است لازم است غسل جنابت نماید، ولی اگر یقین ندارد که همراه بول، منی خارج شده، غسل واجب نمی شود.

لازم به تذکر است در مواردی که انسان شک دارد که منی از او خارج شده است یا نه، می توانداحتیاطاً غسل جنابت کند ولی باید برای خواندن نماز وضو هم بگیرد.

[1] . توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 211 ،مسأله 352