کد سایت fa38783 کد بایگانی 47176 نمایه تقسیم دیه زن در جایی که قاتل همسر او باشد
طبقه بندی موضوعی ارث
خلاصه پرسش
در تصادفی که پدرم راننده و مقصر بود مادرم فوت کرد. دیه‌ای که بیمه خواهد داد به چه کسانی می‌رسد؟
پرسش
پدرم با ماشین خودمان تصادف کرده و در اثر تصادف، مادرم فوت کرد. مقصر هم پدرم بوده است. حال این دیه‌ای که بیمه خواهد داد به چه کسانی می‌رسد؟
پاسخ اجمالی
در فرض سؤال، نظر اکثر مراجع تقلید آن است که دیه مذکور، طبق قانون ارث به تمام ورثه می‌رسد. البته برخی از فقها[1]
می‌گویند در این فرض، پدر ارث نخواهد برد.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
 در فرض سؤال طبق قانون ارث به تمام ورثه می‌رسد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در فرض سؤال بین ورثه میت از جمله پدرتان طبق قانون ارث تقسیم می شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
دیه به فرزندان او رسیده، ولى به پدر نمى‌رسد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در فرض سؤال دیه بر گردن کسی است که قتل مستند به وی می‌باشد و لازم است دیه به ورثه مقتول برسد.

[1]. آیت الله سیستانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.