کد سایت fa5117 کد بایگانی 4831 نمایه بطلان معامله به علت عدم تحقق شروط و تسلیم ثمن و مبیع
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون
خلاصه پرسش
آیا به علت عدم تحقق شروط و عدم تسلیم ثمن و مبیع معامله باطل می گردد؟
پرسش
محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی هادوی
اینجانبان قراردادی در تاریخ 30/10/80 با سازمان همیاری نوشته بودیم در این پیش قرارداد که به امضای رسیده برای پرداخت ثمن و برای تنظیم سند رسمی مدت تعیین نگردیده است و شرطی در پیش قرارداد بدین صورت قید شده بود که طرفین در آینده قراردادی تهیه و به امضای فروشندگان خواهند رسانید که با گذشت هشت سال و عدم ذکر مدت برای آن ، شرط تحقق نیافت . و مبیع همچنان در تصرف بایع و ثمن نیز در تصرف مشتری است.
حال نظر حضرت آیت الله در مورد فسخ و یا بطلان چنین قراردادی (هم بعلت شروط معنونه و هم بدلیل عدم ذکر مدت برای ثمن و همچنین بعلت عدم تسلیم مبیع و ثمن ) چیست؟
در صورت عدم فسخ و بطلان پرداخت ثمن با توجه به گذشت هشت سال و افزایش تورم و کاهش ارزش ثمن و ازدیاد ارزش مبیع به چه صورت خواهد بود ؟خداوند طول عمر حضرت عالیقدر را مستدام نماید.
پاسخ اجمالی

باسمه تعالی

ظاهرا معامله باطل است و هیچیک از طرفین تعهدی ندارند.