اگر یک بار احتیاط واجب مرجع خود را رعایت کرده باشیم، آیا برای بار دوم می‌توانیم به مرجع دیگری رجوع کنیم؟
پرسش
اگر در مسئله‌ای که نظر مرجع تقلید مبنی بر احتیاط واجب است، یک بار احتیاط واجب مرجع خود را رعایت کرده باشیم، اگر بار دیگری آن مسئله پیش بیاید، آیا می‌توانیم به مرجع دیگری رجوع کنیم؟
پاسخ اجمالی
به طور کلی در موارد احتیاط واجب، در هر بار مقلد می‌تواند به احتیاط عمل کرده و یا به جاى آن، به فتواى مجتهد دیگرى که پس از مرجع خودش، از دیگران اعلم است، مراجعه کند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
به طور کلی در موارد احتیاط واجب مقلد یا به احتیاط عمل کند و یا به جاى آن، به فتواى مجتهد دیگرى که پس از آن مجتهد، از دیگران اعلم است، مراجعه کند.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
آری رجوع به مرجع دیگر اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
رجوع به مجتهد صاحب فتوا به ترتیب الاعلم فالاعلم در موارد احتیاط واجب مانعی ندارد.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.