آیا داغ زدن بر پیشانی یا بدن مجرم جایز است؟
پرسش
آیا در اسلام احکامی در مورد داغ زدن بر پیشانی یا بدن مجرمان وجود دارد؟
پاسخ اجمالی

از نظر اسلام همه انسان ها حتی مجرمین و گناه کاران دارای احترام و ارزش خاص خود می باشند .و یک مجرم فقط به اندازه گناهی که مرتکب شده مجازات می شود. در اسلام برای تنبیه بعضی از مجرمانی که جرم های خاصی مانند زنا ،لواط ،شرب خمر ،سرقت و....را مرتکب می شوند مجازات های معینی مانند تازیانه،قطع دست یا قتل یا....تعیین شده است . اما مجازاتی به عنوان داغ کردن اعضاء بدن آنها وجود ندارد. و هر کس به مجرمی (حتی اگر محکوم به اعدام باشد) بدون اجازه حاکم شرع(قاضی) حد یا تعزیری وارد سازد و یا اگر یکی از مأمورین در هنگام اجراء حد بیش از مقداری که قاضی و شرع تعیین کرده است به مجرم حد بزند یا آسیبی برساند(بدن او را زخم یا داغ نمایند) باید قصاص شود و یا با توافق طرفین دیه بپردازد.[1]

[1].جامع المسائل (للبهجة)، ج‏5، ص: 195.