زنان عقیمی که بچه‌دار نمی‌شوند از دیدگاه قرآن چه جایگاهی دارند؟
پرسش
آیاتی از قرآن در مورد زنانی که بچه‌دار نمی‌شوند، چیست؟
پاسخ اجمالی
گرچه پروردگار صلاح دیده برخی مردان و زنان، عقیم باشند[1] اما عقیم بودن و بچه‌دار نشدن به تنهایی نقصی معنوی - نه برای مردان و نه برای بانوان - نبوده و از مقام و ارزش انسانی هیچ کدام از آنها نمی‌کاهد.
البته می‌شود برای برطرف شدن این نقص مادی دعا کرد: چنان‌که قرآن کریم، به موضوع نازایی همسر زکریای پیامبر(ع) و مادر یحیی(ع) اشاره می‌کند:
«و من از عموزادگانم پس از خویش بیم دارم [که جانشینانى بد باشند] و همسرم از ابتدا نازا بوده، پس مرا از جانب خویش فرزند ارث‌برى عطا کن».[2]
«زکریا گفت: پروردگارا! چگونه براى من پسرى خواهد بود در حالى که پیرى به من ‏رسیده و همسرم نازاست؟! گفت: همین طور است، [لکن] خداوند هر چه بخواهد می‌کند».[3]
این آیات نشان می‌دهد که براى فرزنددار شدن می‌توان از دعا استفاده کرد. البته در کنار دعا و توسل، باید روند عادی درمانی را نیز پیگیری کرد.

[1]. شوری، 50.
[2]. مریم، 5.
[3]. آل عمران، 40.