حب و بغض نیکان و بدان نسبت به همدیگر چگونه است؟
پرسش
کدامیک با فرمایشات امام حسن عسگری سازگار نیست 1- دوستی نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان 2- دوستی بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان 3- دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان 4- دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای نیکان.
پاسخ اجمالی

برای روشن شدن پاسخ متن حدیث امام عسکری (ع) را متذکر می شویم. امام حسن عسکری (ع) فرموده اند: "محبت نیکان به نیکان ثواب است برای نیکان و محبت بدان به نیکان بزرگواری است برای نیکان و دشمنی بدان با نیکان زینتی است برای نیکان و دشمنی خوبان با بدان رسوایی است برای بدان." [1]

بنا براین؛ گزینه چهارم که در سؤال آمده است با فرمایشات امام حسن عسکری(ع) سازگار نیست.

[1]. بحارالأنوار ج : 66 ص : 239 :: 8- ف، [تحف العقول‏] عَنْ أَبِی مُحَمَّد الْعَسْکَرِیِّ قَالَ حُبُّ الْأَبْرَارِ لِلْأَبْرَارِ ثَوَابٌ لِلْأَبْرَارِ وَ حُبُّ الْفُجَّارِ لِلْأَبْرَارِ فَضِیلَةٌ لِلْأَبْرَارِ وَ بُغْضُ الْفُجَّارِ لِلْأَبْرَارِ زَیْنٌ لِلْأَبْرَارِ وَ بُغْضُ الْأَبْرَارِ لِلْفُجَّارِ خِزْیٌ عَلَى الْفُجَّارِ.