کد سایت fa6214 کد بایگانی 5147 نمایه مأمور خرید شرکت و جبران حقوق با تغییر فاکتور
طبقه بندی موضوعی Laws and Jurisprudence|گوناگون|گوناگون
خلاصه پرسش
اگر مأمور خرید حقوق کم خود را با تغییر فاکتورهای اجناس جبران کند، اقدامش شرعی است؟
پرسش
ما برای یک تاجری کار می کنیم که حقوق ناچیزی به ما می پردازد، اما ما این حقوق اندک را به دور از چشمان آن تاجر و در خفا از روی پیش فاکتور های اجناس جبران می کنیم. آیا این اقدام ما شرعی است؟ چه کار باید بکنیم؟
پاسخ اجمالی

از آن جا که سؤال مذکور از جمله مباحث فقهی است لازم دانستیم از دفاتر مراجع عظام استفتا نماییم که پاسخ دریافتی از آنها به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی مقام معظم رهبری (مدظله العالی):

جایز نیست و آنچه ذکر شده، مجوز این کار نمی شود.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی):

جایز نیست و درآمد حاصل حرام است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی):

جایز نیست در صورتی که مخالف قرارداد و یا موجب گزارش دروغ به تاجر باشد.

برای آگاهی بیشتر مراجعه شود به:

نمایه: تخفیف شرکت ها به مأمور خرید، سؤال شماره 4159 (سایت: 5851) .