آیا ماجرایی که در ارتباط با اولین روزه‌ امام حسین(ع) نقل می‌شود که در نهایت با خواهش پیامبر اسلام(ص) و دیگر اهل‌بیت(ع) به افطار ایشان انجامید، در منابع معتبر نقل شده است؟
پرسش
آیا این ماجرا مستند است که اولین روزی که امام حسین(ع) روزه گرفت همه‌ی اهل‌بیت(ع) در کنار سفره جمع شدند؛ پیامبر اکرم(ص) رو به امام حسین فرمود: حسین جان! عزیزم! روزه‌‌‌ات را باز کن. حسین پرسید: جایزه‌‌ام چه خواهد بود؟! پیامبر فرمود: نصف محبتم را به کسانی که تو را دوست دارند می‌بخشم. حضرت علی(ع) فرمود: پسرم حسین جان! بفرما. باز امام فرمود: جایزه‌‌ام چه خواهد بود؟ حضرت علی فرمود: نصف عبادت‌‌‌هایم برای کسانی است که عاشق تو هستند. حضرت فاطمه(س) فرمود: عزیز دلم افطار کن! امام حسین پرسید: جایزه شما به من چیست؟! حضرت فرمود: نصف عبادت‌‌‌هایم را به کسانی که بر تو گریه می‌کنند می‌بخشم. امام حسن(ع) فرمود: برادر جان روزه‌‌‌ات را بازکن! و امام حسین(ع) همان سؤال را پرسید. حضرت پاسخ داد: من تا همه‌ی گنه‌‌کاران را بر تو نبخشم به بهشت نخواهم رفت. در همین حال جبرئیل بر پیامبر(ص) نازل شد فرمود خدا می‌فرماید: من از شماها مهربان‌‌ترم و آن‌قدر آن کسانی که عاشق تو هستند را به بهشت می‌برم تا تو راضی شوی یا حسین راضی شود. پیامبر(ص) می‌فرﻣﺎﯾد: ﻧﻮﺭﺍﻧﯽ ﺷﻮﺩ ﭼﻬﺮﻩ‌ی کسی که این حدیث را به دیگران می‌رساند». این حدیث از چه منبعی نقل شده است؟
پاسخ اجمالی

اگرچه این گزارش در برخی از سایت‌ها مشاهده شده و احیانا در برخی محافل گفته می‌شود، اما با جست‌وجویی که در منابع معتبر و موجود روایی و تاریخی انجام شد، این ماجرا در منابع حدیثی یافت نشد. و این‌که برخی آن‌را به کتاب منتهی الآمال شیخ عباس قمی مستند می‌کنند، نیز صحیح نیست. البته گاه مشابه این‌گونه داستان‌ها در برخی مقاتل متأخر و معاصری که قابل اعتماد نیستند نقل می‌شود.