مدت زمان غسل ترتیبی به طور میانگین چقدر طول می کشد؟
پرسش
مدت زمان غسل ترتیبی به طور میانگین چقدر طول می کشد؟ و آیا فقط ریختن آب از دوش روی سمت راست و چپ کافی است و نیاز به دست کشیدن نیست؟
پاسخ اجمالی

1. مقدار زمان انجام غسل جنابت در جایی خاص زمان بندی نشده است، بلکه به سرعت عمل افراد و امکاناتی که در اختیار دارند، بستگی دارد.

2. در تمام غسل ها آنچه مورد تأکید و مورد نظر در صحت غسل است، رسیدن آب به تمام بدن است به گونه ای که حتی سرسوزنی در بدن نباشد که آب به آن نرسیده باشد. حال این کار با ریختن آب دوش باشد، یا با دست کشیدن. لازم به یاد آوری است آنچه را که در روایات و سنت پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) به آن سفارش شده است، پرهیز از اسراف آب هنگام انجام غسل، وضو و دیگر موارد است. از رسول خدا نقل شده است که آن حضرت فرمود: برای وضو یک لیتر آب و برای غسل سه لیتر کفایت می کند. حضرتش فرمود بعد از من مردمی می آیند که این مقدار را کم می شمارند که این بر خلاف سنت من است. [1]

نمایه مرتبط: زیر دوش گرفتن تمام بدن در غسل ترتیبی، سؤال شماره 1963 (سایت: 1988) .

[1] من‏لایحضره‏الفقیه، ج 1، ص 34- 35، "وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص الْوُضُوءُ مُدٌّ وَ الْغُسْلُ صَاعٌ وَ سَیَأْتِی أَقْوَامٌ‏ بَعْدِی یَسْتَقِلُّونَ ذَلِکَ فَأُولَئِکَ عَلَى خِلَافِ سُنَّتِی وَ الثَّابِتُ عَلَى سُنَّتِی مَعِی فِی حَظِیرَةِ الْقُدْسِ" . دراین باره روایات فراوانی از ائمه رسیده است که می توانید به منابع روایی مانند وسائل‏الشیعة، ج 1، ص 484- 485 و  من‏لایحضره‏الفقیه، ج 1، ص 34- 36 مراجعه نمایید.