آیا سرکه و ترشی با ماندن و کهنه شدن و بوی الکل گرفتن نجس می شوند؟
پرسش
اگر ترشی سال ها بماند و کمی بوی الکل بگیرد، آیا سرکه اش حکم شراب دارد؟ (یعنی نجس و خوردنش حرام است؟)
با تشکر.
پاسخ اجمالی

انگور و خرما و امثال آن مواد اولیه سرکه هستند در ابتدا تبدیل به شراب شده و نجس می باشند  و بعد از مدتی به سرکه تبدیل خواهد شد پاک شده[i] و هرچه بماند دیگر تبدیل به شراب نخواهد شد و نجس نمی شوند .بنا بر این ترشیجاتی که از سرکه تهیه شده است هر چند سالها باقی بماند و بوی الکل یا حتی بوی شراب بگیرد با ماندن و کهنه شدن نجس نخواهد شد.

. [i] توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص: 127

پاسخ تفصیلی

این سوال پاسخ تفضیلی ندارد.