آیا بهشت مختص برای مسلمانان است؟
پرسش
آیا بهشت مختص برای مسلمانان است؟ اگر جواب مثبت باشد پس برای غیر مسلمانان چه سرنوشتی در انتظار آنها است؟ کسانی که در دنیا اعمال نیک و خوب انجام می دهند؟ آیا آنها سزاوار پاداش اعمال نیکی که انجام می دهند نیستند؟
پاسخ اجمالی

در قرآن دو گروه از آیات وجود دارد مبنی بر این که:

اولاً: اگر افرادی از اهل کتاب (همانند مسیحیان، یهودیان و صابئین)، ایمان به خدا و روز قیامت داشته و عمل نیک انجام دهند، خداوند به آنان پاداش مناسب عطا می فرماید. [1]

ثانیاً: اگر اشخاصی که هنوز حق به طور کامل برای آنها تبیین نگردیده و نسبت به آن، عنادی هم ندارند، در آخرت منتظر تصمیم خداوند می مانند. واژه های مستضعفین و اصحاب اعراف در مورد این گونه افراد است. [2]

از مجموعه این آیات می توان نتیجه گرفت که اگر اشخاصی وجود داشته باشند که هنوز اسلام را نپذیرفته، ولی نسبت به آن دشمنی نداشته و در راه رسیدن به آنچه حق است، تلاش می نمایند و علاوه بر آن، از انجام کارهای نیک نیز غافل نمی باشند، می توان امید فراوانی داشت که مشمول رحمت واسعه الاهی گردند. [3]

برای دریافت تفصیلی پاسخ خود نمایه های زیر را مطالعه کنید:

شیعه و بهشت، 248 (سایت: 2153) .

جهنم و غیر مسلمان، سؤال 47 (سایت: 283) .

قاصرین و نجات از جهنم، سؤال 323 (سایت: 1751) .

مؤمن بودن امپراتور روم و بهشت رفتنش، 2186 (سایت: 2824) .

[1] بقره ، 62؛ مائده، 69؛ حدید، 27.

[2] اعراف، 46؛ نساء، 97 و 98. و نیز روایتی در همین زمینه در کتاب کافی ج 2، ص 383-382 وجود دارد.

[3] اقتباس از پاسخ، 2186 (سایت: 2824).