کد سایت fa77305 کد بایگانی 94253 نمایه وظیفه زن نسبت به عکس بی‌حجابش در نزد نامحرم
طبقه بندی موضوعی حجاب
گروه بندی اصطلاحات سرفصل‌های قرآنی
خلاصه پرسش
خانم محجّبه‌ای که قبلاً حجاب را رعایت نمی‌کرده، آیا نسبت به عکس و فیلمهای گذشته خود در نزد دیگران، وظیفه‌ای دارد؟
پرسش
وظیفه خانمی که قبلاً حجاب نداشته است و الآن با حجاب شده درباره فیلم و عکس‌هایی که از خود، دست دیگران دارد چیست؟ آیا وقتی دیگران آن فیلم‌ها را ببینند گناه می‌کند؟ آیا بر آنها واجب است که عکس و فیلمها را برگردانند؟
پاسخ اجمالی
ایشان علاوه بر توبه و طلب آمرزش باید - در صورت امکان – عکس‌ها و فیلمهایی که نزد دیگران دارد را جمع‌آوری کند.
همچنین افرادی‌ که این تصاویر را در اختیار دارند موظّفند، آنها را بازگردانده و یا از بین ببرند.
با این وجود، اگر ایشان بعد از توبه، تلاش خود را در جمع‌آوری تصاویر انجام داده باشد و دیگران علیرغم میل او، تصویرش را ببینند، گناهی بر گردن او نخواهد بود.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال، اگر می‌تواند باید جمع نماید و اگر نمی‌تواند وظیفه دیگری ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
اگر بتواند باید مانع انتشار شود وگرنه چیزى بر او نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
باید تصاویر خود را از دست دیگران جمع آوری کند و آنها هم باید تصاویر مذکور را به وی برگردانند یا به گونه‌ای محو نمایند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
نگاه به آنها برای دیگران حرام است و باید در صورت امکان جمع آوری شود.
 حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. به مقداری که می‌تواند از انتشار بیشتر این عکس‌ها و فیلم‌ها جلوگیری کند و موارد منتشر شده را جمع آوری کند و بیش از این وظیفه‌ای ندارد.
2. بعد از توبۀ واقعی گناهی بر ایشان از جهت نوشته نمی‌شود.
3. بر همۀ کسانی که این فیلم‌ها و عکس‌ها را دارند واجب است در اولین زمان ممکن نسبت به بازگرداندن یا از بین بردن آن‌ها اقدام کنند.
لینک به سایت استفتائات

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.