اگر در جسد مرده، زخمی باشد که از آن خون جریان دارد، آیا جایز است برای بند آوردن خون از آمپول استفاده شود؟
پرسش
در بعضی اوقات در جسد میت زخمی دیده می‌شود که از آن خون جریان دارد، در این مواقع پزشکان برای بند آوردن خون از آمپولی استفاده می‌کنند، آیا استفاده از این روش جایز است؟
پاسخ اجمالی
اکثر مراجع تقلید این کار را جایز شمرده‌اند، ولی برخی[1] بنابر احتیاط، آن را جایز نمی‌دانند.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جواز آن محل اشکال است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
تزریق آمپول اگر با رضایت اولیاء میت باشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
مانعی ندارد.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
جایز است.
لینک به سایت استفتائات

[1]. آیت الله سیستانی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.