آیا با وجود قرآن، نهج البلاغه و ... باید به سراغ مثنوی مولوی، دیوان حافظ و ... رفت؟!
پرسش
باسلام؛ چرا با وجود قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و هزاران دعا با مضامین زیبا، باید مثنوی مولوی یا دیوان حافظ و... بخوانیم. چرا بعضی‌ها اصرار بر خواندن کتاب‌های فرعی می‌کنند؟
پاسخ اجمالی
اگرچه آثاری چون مثنوی معنوی، دیوان حافظ، اشعار سعدی و ... قابل مقایسه با قرآن کریم، نهج البلاغه، صحیفه سجادیه و ... نیستند، و هیچ اندیشمندی قبل از مطالعه منابع دینی توصیه به خواندن اشعار نمی‌کند، همچنین باید اقرار نمود که جامعه علمی ما نسبت به قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه عنایت و توجه لازم را ندارد؛ اما در عین حال مثنوی معنوی و دیوان حافظ و دیگر دیوان‌های شعری، اثر اندیشمندان و حکیمان بزرگی است که در جای خود باید مورد استفاده قرار گیرند؛ زیرا اولاً: بسیاری از اشعار اینها برگرفته از معارف دینی یعنی بر گرفته قرآن و روایات است؛
مانند: «یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور». که به داستان قرآنی غم فراق حضرت یوسف از حضرت یعقوب(ع) می‌پردازد.
ثانیاً: گذشته از لطافت و زیبایی زبان شعر، امتیاز این کتاب‌ها فارسی‌بودن زبان آنها است؛ از این‌رو برای مخاطبان فارسی زبان نقش مهمی در پذیرش مفاهیم بسیاری از آیات و روایات دارند و بسیار مفید هستند.