آیا یک فرد مسلمان وظیفه دارد والدین افراد را در جریان ارتباط نامشروعشان قرار دهد؟
پرسش
دختر عموی من به غیر از همسرش با فرد دیگری ارتباط حرامی (نامشروع) برقرار نموده است. می خواهم بدانم آیا من به عنوان یک فرد مسلمان وظیفه دارم که والدین وی را در جریان این ارتباط نامشروع قرار دهم؟
پاسخ اجمالی

در رابطه با پرسش فوق باید این موضوع را از باب وظیفه امر به معروف و نهی از منکر تحلیل و بررسی نمود.

اگر چه امر به معروف و نهی از منکر بر هر فرد مسلمان واجب است، اما اولین مرحله آن این است که با خود فرد در باره این کار زشتش صحبت کنید و با برخورد ملایم و صحیح او را در جریان عواقب دنیوی و اخروی این گناه بگذارید و از او بخواهید از این عمل دست بردارد، ممکن است با تذکر شما که از سر دلسوزی است ان شاء الله متنبه شود و از این گناه دست بردارد، و اگر با این تذکرات اصلاح نشد آن گاه او را بترسانید که اگر دست از این کار برندارید خانواده شما را در جریان می گذارم، شاید در این مرحله به خود آمد و به لطف الهی از گناهش دست برداشت، همه این مراحل باید به صورت تدریجی و با ملایمت و ملاطفت انجام پذیرد نه با خشونت، البته در مرحله بعد یعنی اطلاع دادن به خانواده نیز باید این مسئله را لحاظ کرد که اگر مطلع ساختن پدر و مادر موجب مفسده ای بالاتر نمی شود و عواقب ناگواری را به دنبال ندارد می شود آنها را در جریان گذاشت، اما اگر امکان مفسده بالاتر باشد انسان موظف به این کار نیست.