آیا امام حسین(ع) قبل از شهادت خود و پسرانش، در مورد امامت امام سجاد(ع) سخنی گفتند؟
پرسش
آیا امام حسین(ع) قبل از شهادت پسران دیگر و خود، در مورد امامت امام سجاد(ع) سخنی گفتند؟
پاسخ اجمالی
روایاتی وجود دارند که دلالت بر تصریح  امامت امام سجاد(ع) توسط امام حسین(ع) دارند؛[1] که برخی از آنها عبارتند از:
1. امام صادق(ع) فرمود: «وقتی امام حسین(ع) به سمت عراق رهسپار گشت، نوشته‌ها و نیز وصیتش را به امّ سلمه سپرد و او نیز هنگامی که على بن الحسین(ع) به مدینه برگشت، امانات را به او تحویل دادند».[2]
2. امام باقر(ع) فرمود: «امام حسین(ع)، هنگامی که آن رخداد برایش آغاز شد، وصیتش را در ملأ عام و در قالب نوشته‌ای به دخترش فاطمه داد و بعد از شهادت امام حسین(ع)، فاطمه آن وصیت را در اختیار برادرش قرار داد»، راوی از امام باقر(ع) پرسید: خدایت رحمت کند، محتوای آن وصیت‌نامه چه بود؟ امام فرمود: «آنچه فرزندان آدم از ابتداى دنیا تا به پایان رسیدن آن، بدان احتیاج دارند».[3]

[1]. نک: شیخ حر عاملى، محمد بن حسن‏، إثبات الهداة بالنصوص و المعجزات، ج ‏4، ص 58، بیروت، اعلمى‏، چاپ اول‏، 1425ق.
[2]. کلینى، محمد بن یعقوب‏، الکافی، ج ‏1، ص 304، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم‏، 1407ق.
[3]. همان.