آیا گذاشتن قرآن و کتاب‌های دینی در طبقات پایین قفسه کتاب، میز تلویزیون و.. اشکال دارد؟
پرسش
آیا گذاشتن قرآن و کتاب‌های دینی و مذهبی در طبقات پایین قفسه کتابخانه یا در قفسه‌های زیر میز تلویزیون اشکال دارد؟
پاسخ اجمالی

اگرچه قرار دادن قرآن - و نیز کتب روایات معصومان(ع) - در طبقات بالای یک قفسه یا بالاتر از دیگر وسایل - به نیّت احترام به این کتب مقدس- کاری نیکو و پسندیده است، ولی قرار دادن قرآن در طبقات پایین‌تر، الزاماً به معنای بی‌احترامی به آن نیست و اگر عرفاً توهین به شمار نیاید اشکالی ندارد.[1]

توضیح آن‌که گاه گذاشتن برخی کتب در مکان‌هایی که دست‌رسی به آنها آسان‌تر است، شاید خود نشانگر نوعی اهمیت‌دادن به آن کتاب ارزیابی ‌شود. به عنوان نمونه، اگر کتابخانه‌ای چند طبقه داشته باشیم، کتاب‌هایی را که کمتر مورد نیاز است در طبقات بالا و دور از دست‌رس می‌گذاریم و کتاب‌های مورد نیاز را در همان طبقاتی قرار می‌دهیم که دست‌رسی به آنها آسان­تر است. بر این اساس، بالا و پایین قرار دادن یک کتاب، به خودی خود نشانگر بی‌احترامی به یک کتاب و یا بی‌ارزش قلمداد کردن آن نیست، بلکه این موضوع وابسته به نظر عرفی افراد جامعه است که چه چیزی را احترام و چه چیزی را توهین قلمداد کنند.

[1]. ر. ک: 20171 ( دراز کشیدن در مقابل نام خدا ) و 39143 (احترام قرآن در صفحات کامپیوتر و موبایل).