آیا وهابیونی که تنها قرآن را حجت می دانند، مرتد محسوب می شوند؟
پرسش
وهابیونی که اعتبار احادیث را انکار کرده و تنها قرآن را حجت می دانند و پیروی از پیامبر (ص) را تنها در محدوده مضامین قرآن واجب می دانند و بعضاً به عصمت پیامبر اعتقاد ندارند مرتد محسوب می شوند؟ نجس هستند یا نه؟
پاسخ اجمالی

پاسخ دریافتی از دفاتر مراجع عظام به این شرح است:

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

مرتد کسى است که ضرورى دین را انکار کند به گونه ای که به معنى تکذیب پیامبر باشد، اما اختلاف در صحت و سقم احادیث و یا انکار عصمت موجب ارتداد نیست.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

در صورتیکه با ائمه ی معصومین (علیهم السلام) دشمنی نداشته باشند کافر نیستند.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی در خصوص سؤال مذکور به این شرح است:

این گونه امور شخص را از اسلام خارج نمی کند.