آیا پیامبری به نام «لاحج» داریم؟
پرسش
آیا در احادیث صحیح در مورد زندگی حضرت «لاحج» پیامبر، چیزی نقل شده است؟
پاسخ اجمالی
روایتی وجود دارد مبنی بر این‌که «لاحج» یکی از پیامبران الهی بود، اما مقام رسالت نداشت.[1] وی شوهر خاله و پدر خانم حضرت ابراهیم(ع) بود.[2]
گفتنی است؛ بسیاری از پیامبران الهی صاحب شریعت و دارای مقام رسالت نبودند تا در تاریخ دارای شهرت باشند. بر اساس روایات، بسیاری از پیامبران غیر مرسل بر یک شهر یا روستا و یا یک خانواده مبعوث شدند. و شریعت پیامبران بزرگ را ترویج می‌کردند.[3]
بنابراین، قرآن کریم و دیگر منابع روایی و تاریخی بیشتر به بیان نام و سرگذشت انبیایی پرداخته‌اند که دارای شریعتی مستقل و پیروانی در خور توجه بودند، و یا آن‌که رخداد مهمی در زندگی‌شان بوده که مایه عبرت دیگران است.

[1]. «کانَ اللَّاحِجُ نَبِیّاً مُنْذِراً وَ لَمْ یَکُنْ رَسُولاً»؛ کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج ‏8، ص 370، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[2]. همان.