چند رخداد را نام ببرید که در آنها امامان معصوم(ع)، از قدرت ولایت تکوینی خود بهره جسته باشند؟
پرسش
چند مثال روایی معتبر بزنید که امام معصوم گفته باشه فلان اتفاقی که مثلا در فلان نقطه افتاد کار ما بود و یا با قدرت تصرف تکوینی ما انجام شده است. چند مثال موردی از تفویض [واگذاری تدبیر امور جهان به ائمه اطهار(ع)]
پاسخ اجمالی
مواردی وجود دارد که امامان، علت برخی از اتفاقات را بی‌توجهی به دستورات و خواسته‌های خود دانسته‌اند:
1. حفص ابیض تمار می‌گوید در آن روزها که معلى بن خنیس را کشته بودند و به دار آویختند، خدمت امام صادق(ع) رسیدم. امام(ع) به من فرمود: «اى حفص من به معلى بن خنیس دستورى دادم، اما او با دستور من مخالفت کرد و به همین جهت گرفتار این ناراحتى شد...».[1]
2. روزی امام صادق(ع) از مسجد بیرون آمد و به طرف مکانی که عبداللَّه بن حسن در آنجا بود حرکت کرد تا با او صحبت کند؛ اما سربازان با شدت زیاد جلوگیرى کردند و یکى از سربازان به امام حمله کرد و با دست آن‌حضرت(ع) را زد. سپس امام(ع) به طرف منزل رفتند. هنوز به بقیع نرسیده بودند که یکى از شترها چنان به پای آن سرباز زد که از دنیا رفت».[2]
3. گزارش‌هایی از شرکت ائمه(ع) به وسیله طی الارض[3] در مناطق مختلف برای دفن افراد نیز وجود دارد.[4]
اما این به معنای تفویض مطلق تمام کارها به ائمه نیست، بلکه هر کاری که توسط معصومان هم انجام شود، با اذن خدا خواهد بود.[5]

[1]. شیخ مفید، اختصاص، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، محرمی زرندی، محمود،  النص، ص 321، قم، المؤتمر العالمی لالفیة الشیخ المفید، چاپ اول، 1413ق.
[2]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 1، ص 361، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.