آیا نمازخواندن با زیرپیراهن، شلوارک و یا رکابی بی احترامی به خدا است؟
پرسش
آیا در نماز می توان با زیر پیراهن یا رکابی نماز خواند یا دکمه های پیراهن باز باشد، آیا بی احترامی به خدا نیست؟
پاسخ اجمالی

پوشانیدن بدن در نماز:

آن چه در مورد پوشش لباس نماز گذار برای مرد واجب است عبارت از این است که: مرد باید در حال نماز، اگر چه کسى او را نمى‏بیند عورتین خود را بپوشاند. [1]

بنابراین، در صورتی که عورتین در نماز پوشانده شده باشد، نمازخواندن با زیر پیراهن و یا رکابی و مانند آنها اشکالی ندارد.

باز بودن دکمه های نماز:

باز بودن دکمه های نماز، مکروه (ناپسند) بوده[2] (یعنی باعث کمتر شدن ثواب نماز می شود) و موجب باطل شدن نماز نمی شود.

بی احترامی به خدا:

با زیر پیراهن و یا رکابی نماز خواندن و یا باز بودن دکمه های لباس در نماز، هر چند موجب باطل شدن نماز نمی شود، اما بهتر است که انسانی که در نماز در برابر خدای با عظمت قرار گرفته، ادب و احترام را رعایت کرده و از لباس کاملی که در برابر افراد محترم در تن مى‌‏کند، به تن داشته باشد[3] و از مکروهات پرهیز نماید.

[1] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 441، مسأله 788.

[2] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 478، مسأله 865.

[3] . توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج1، ص 441، مسأله 788، مکارم.