آیا کشتن گربه به دلیل جلو گیری از کثافت کاری او جایزاست؟
پرسش
گربه ای داخل پاساژ رفت و آمد دارد و داخل مغازه من کثافت کاری می کند با توجه به اینکه گرفتن گربه و یا جلوگیری از آن تقریبا ناممکن هست کشتن آن جائز است؟
پاسخ اجمالی

حضرت آیت الله العظمی گلپایگانی ره در پاسخ این سؤال که:" کشتن حیوانات اهلى مانند گربه آن هم بطور فجیع که در اطاق حبس شود و با شدت ضربات آن را بکشند و یا پرنده‏اى مانند کبوتر و کبگ اهلى را از روى غضب سر از تنش بکنند موجب صدقه یا مثلا دیه مى‏شود یا نه؟"

فرموده اند:" دیه ندارد و لکن این گونه اذیت به حیوانات ظلم است و مکافات آن عذاب اخروى است.[1]

بنا براین کشتن حیوانات اهلی مثل گربه ظلم است و کثافت کاری حیوان دلیل بر جواز کشتن آن نمی شود و شما باید اموال و مغازه خود را محافظت و راه های ورود حیوانات به آن را مسدود کنید.

پاسخ حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته) به این شرح است:

بهتر است تا جایی که امکان دارد، با جلوگیری از ورود این حیوان، مانع مشکلات مزبور شوید و تا جایی که امکان دارد از صدمه زدن به حیوان پرهیز کنید. ولی اگر هیچ چاره­ای نیست، و وجود حیوان موجب عسر و حرج شما می­باشد و نمی­توانید حیوان را از این مکان دور کنید، می­توانید به شیوه­ای که موجب زجر حیوان و شکنجه­ی آن نباشد، آن را بکشید.

[1] مجمع المسائل (للگلپایگانی)، ج‏3، ص: 278، س 185.