کسانی که به دنبال تخریب حرم ائمه(ع) هستند، آیا ناصبی و کافرند؟ آیا غسل، کفن و دفن آنها واجب است؟
پرسش
آیا افرادی مانند داعش، که حرم اهل‌بیت(ع) را تخریب کردند، در حکم ناصبی‌ها و کفارند؟ آیا غسل و کفن و دفن آنان واجب است؟
پاسخ اجمالی

کسی که نسبت به اهل‌بیت پیامبر(ص) دشمنی داشته باشد، ناصبی شمرده می‌شود؛ پس اگر اقدام افرادی در تخریب قبور ائمه(ع)، از روی دشمنیِ با آنها باشد، در حکم ناصبی و کافر بوده و دفن و کفن آنها واجب نیست، اما اگر اعلام می‌کنند که با اهل‌بیت(ع) دشمنی نداشته و تنها با بنای قبور مشکل دارند، اگرچه این اعتقادشان نادرست و رفتارشان گناه بزرگی است، اما حکم کافر را ندارند.

ضمائم:

پاسخ دفاتر مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]

حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

اگر معتقد به وحدانیّت خدا و نبوت پیامبر(ص) باشند، احکام مسلمان را دارند، مگر اینکه دشمنی با اهل بیت(ع) را دین خود قرار دهند.

حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بطور کلی کسی که دشمنی او نسبت به حضرات معصومین(ع) ثابت شود، ناصبی بوده و احکام ناصبی بر او مترتبت است

حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

چنین افرادی ناصبی و کافرند.

حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):

اگر جزو نواصب باشند کافرند.

[1]. استفتا از دفاتر آیات عظام: شبیری زنجانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.