ولایت مطلقه فقیه چیست؟
پرسش
ولایت مطلقه فقیه چیست؟
پاسخ اجمالی

پاسخ آیت الله هادوی تهرانی به این شرح است:

ولایت مطلقه که در آثار فقهی گذشته از آن به ولایت عامه فقیه نیز یاد شده است، به معنای ثبوت ولایت فقیه در تمام دایره ای است که در آن ولایت نبی خاتم صلی الله علیه و آله و امامان معصوم علیهم السلام ثابت بوده و می باشد.

به دیگر بیان، ولایت مطلقه فقیه که اکثریت قریب به اتفاق فقها به آن باور داشته و دارند، به معنای ثبوت ولایت فقیه بر همه­ی آحاد جامعه و در تمام امور ولایی و حکومتی است. پس نه موردی از موارد امور حکومتی از شمول ولایت فقیه خارج می شود و نه کسی از این دایره خارج است. با این وصف، اگر فقیه عادل دارای کفایت، حکمی را با شرایط آن که مهم ترین آن رعایت مصلحت است، صادر کند بر همه­ی آحاد جامعه حتی سایر فقهای عادل با کفایت و حتی خود این فقیه، عمل به آن حکم لازم است.

برای آگاهی بیشتر به نمایه های زیر مراجعه فرمایید:

1. معنای ولایت، سؤال شماره 153 (سایت: 1156) .

2. ولایت مطلقه٬ سؤال شماره 1887 (سایت: 2212) .

3. محدوده ولایت مطلقه فقیه٬ سؤال شماره 3105 (سایت: 3370) .