در تعقیبات نماز بهترین دعا کدام است؟
پرسش
در تعقیبات نماز که بهترین هنگام برای دعا کردن است، بهترین ادعیه(مانند استغفار برای اهل خیر، حمد خداوند، ...) که مورد تأکید اهل بیت(ع) است و می‌شود حفظ کرد را بیان کنید.
پاسخ اجمالی

توصیه‌های ارائه شده در مورد آنچه در تعقیبات نماز خوانده می‌شود فراوان است. برخی از آنان؛ مانند تسبیحات حضرت زهرا(س) و یا ده بار خواندن سوره توحید به راحتی قابل حفظ کردن است، اما - غیر از تسبیحات - اعلام این‌که کدام تعقیب به صورت مطلق بهتر از تمام دیگر تعقیبات است، به سادگی امکان‌پذیر نبوده و شاید بر حسب شرایط، فضیلت یک تعقیب برای فردی بیشتر بوده، اما فضیلت تعقیب دیگر برای فرد دیگر - با توجه به شرایط او - ارزشمندتر باشد.

به عنوان نمونه، فردی که به تازگی گناهی مرتکب شده و در صدد است تا به سرعت به جبران آن بپردازد، شاید با استغفار بتواند رابطه بهتری با خدا پیدا کند. بنابر این بهترین دعا در تعقیبات آن است که با حال نمازگزار و نیازهای ویژۀ او سازگاری بیشتری داشته باشد.