منظور از عمامه که برای میت مستحب است چیست؟
پرسش
آیا این مطلب صحیح است که می گویند شخص مسلمانی که از دنیا می رود و لو اینکه شخصی بی سواد یا غیر روحانی باشد ، مستحب است با عمامه بر روی سر دفن شود؟
پاسخ اجمالی

کفن میت دارای دو دسته اجزاء است. اجزاء واجب و اجزاء مستحب. اجزاء واجب عبارتند از لنگ، پیراهن و سر تا سری.

اجزاء مستحب عبارتند از ران بند برای زنان و مردان مقنعه و سینه بند برای زنان و عمامه برای مردان یکی از مستحبات کفن میت مرد عمامه است که عبارتست از پارچه ای که به دور سر میت می بندند.[1]

بنا بر این عمامه میت، یکی از اجزاء مستحبی کفن مردان است و ربطی به عمامه ای که بخشی از لباس روحانیون است، ندارد.

[1]. الإمام الخمینی، نجاة العباد ()، ص:53- 55، ‏ناشر: مؤسسة تنظیم و نشر آثار الإمام الخمینی قدس سره‏

تاریخ الطبع: 1422 ه ق‏، الطبعة: الأولى‏، مکان الطبع: طهران- إیران‏، عدد المجلدات: 1، الناشر: مؤسسة تنظیم و نشر آثار الإمام الخمینی قدس سره‏، تاریخ الطبع: 1422 ه ق‏، الطبعة: الأولى‏، مکان الطبع: طهران- إیران‏