ملائکه وارد چه خانه‌هایی نمی‌شوند؟
پرسش
ملائکه ورود به کدام خانه‌ها را دوست ندارند؟
پاسخ اجمالی

خداوند فرشتگان را مأمورانی قرار داد که جهان را مدیریت کنند و طبیعتا هیچ‌کدام نمی‌تواند از مأموریت خود سرباز زنند. به عنوان نمونه فرشته‌ی مرگ نمی‌تواند به هیچ بهانه‌‌ای از ورود به یک خانه خودداری کرده و تکلیف خود را انجام ندهد.[1] با این وجود در برخی روایات، اعلام شده است که فرشتگان(ظاهرا فرشتگان رحمت) وارد برخی خانه‌ها نخواهند شد:

  1. خانه‌ای که در آن شراب و آلات موسیقی(طنبور و دایره) باشد، ملائکه در آن داخل نمی‌شوند و دعای اهل منزل مستجاب نمی‌شود، و خدا برکتش را از آنان برمی‌دارد.[2]
  2. خانه‌ای که در آن سگ، تصاویر اجسام(صاحب روح) و ظرفی که در آن ادرار می‌کنند، باشد.[3]
  3. خانه‌ای که در آن انسان با حالت جنابت حضور داشته باشد.[4]

از مجموع این روایات برداشت می‌شود که فرشتگان رحمت، به منازلی که در آنها معصیت خدا انجام شده، یا ساکنان آن از یاد خدا غافل‌اند و یا در آن خانه، پاکیزگی و بهداشت رعایت نشود، تمایل به ورود ندارند.[5]

[1]. مجلسی، محمد باقر، بحار الانوار، ج 62، ص 54، بیروت، دار إحیاء التراث العربی، چاپ دوم، 1403ق؛ ر. ک: «حکمت خلقت فرشتگان»، 78324؛ « امکان ارتباط برقرار کردن انسان‌ها با فرشتگان»، 61403؛ «کمک ملائکه جنگ بدر به امام زمان(ع)»، 69771.

[2]. ابن أبی جمهور، محمد بن زین الدین، عوالی اللئالی العزیزیة فی الأحادیث الدینیة، محقق، مصحح، عراقی، مجتبی، ج 1، ص 261، قم، دار سید الشهداء للنشر، چاپ اول، 1405ق.

[3]. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 6، ص 527، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.

[4]. رشیدالدین میبدی، احمد بن ابی سعد، کشف الأسرار و عدة الأبرار، تحقیق، حکمت‏، علی اصغر، ج 3، ص 31، تهران، امیر کبیر، چاپ پنجم، 1371ش.

[5]. بحار الانوار، ج ‏62، ص 54؛ «نگهداری سگ در خانه»، 2198.