آیا خارج شدن منی بر اثر فکر کردن و بدون به کار بردن دست، گناه دارد؟
پرسش
آیا خروج منی در اثر فکر و خیال، گناه محسوب می‌شود؟
پاسخ اجمالی

«استمناء» یعنی این‌که انسان با خودش کاری کند که از او منی بیرون بیاید، و این کار، از نظر اسلام حرام است و عامل این کار، مرتکب گناه شده است.

استمناء، انواع مختلف دارد؛ مانند بازی کردن با آلت، خارج شدن منی به واسطه لذت بردن از صدای زن و (یا مرد) نامحرم، رد و بدل کردن حرف‌های عاشقانه، فکر کردن به مسائل شهوت انگیز و... اگر کسی با اختیار یکی از این اعمال را به قصد خروج منی انجام دهد و منجر به خروج منی از انسان شود، استمناء (خودارضایی) نامیده می‌شود و حرام است.[1]، [2]

[1]. صاحب جواهر الکلام، مجمع الرسائل محشی(همراه حاشیه)، ج 1، ص 447، مسئله 1411؛ شیخ مرتضی انصاری، مناسک محشی، ص 34؛ امام خمینی، مناسک محشی، ص 16، ص 334.

[2]. «استمنا و راه نجات از آن»، 326؛ «حکم استمنا»، 605؛ «توبه از گناه»، 2130؛ «راههای ترک خودارضایی»، 2168؛ « خود ارضایی از نظر اسلام»، 2987.