آیا پاره کردن، آتش‌زدن و گلوله‌باران کردن پرچم گروه‌های تکفیری چون داعش که بر آن نام خدا و پیامبر(ص) نگاشته شده توجیه‌پذیر است؟!
پرسش
فیلمی که از فتح یکی از قسمت‌های عراق به وسیله سپاه عراق در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شد، وقتی میدان اصلی شهر را گرفتن و پرچم داعش را به زیر کشیدن، جوانی پرچم را که رویش لا اله الا الله و محمد رسول الله نوشته است گرفته و با تکان دادن آن شادی و خوشحالی می‌کرد. اولاً: آیا این کارش اشتباه بود و باید پرچم را پاره می‌کرد و می‌سوزاند؟ آیا این پرچم به عنوان پرچم داعش باید از بین می‌رفت؟ آیا حتی وقتی پرچم به دست مسلمان‌ها افتاد بازهم باید آن‌را از بین می‌بردند؟ ثانیاً: آیا این مانند قضیه امام علی(ع) و به نیزه کردن قرآن است؟ یا این‌که این دو باهم تفاوت دارند؟ و آیا در زمان امام علی اگر قرآنی را که سر نیزه‌ها بود، یکی از مسلمان‌ها می‌گرفت، باز هم باید آن‌را پاره می‌کرد؟
پاسخ اجمالی
این پرچم، مانند مسجد ضراری است که پیامبر(ص) آن را به آتش کشید، و مانند قرآنی است که از سوی سپاه معاویه بر سر نیزه شد؛ و مانند شعار خوارج است که از قرآن گرفته شده است: «ان الحکم الا لله».[1] امروزه این پرچم نماد یک گروه افراطی باطل است و امروزه موجب اسلام هراسی و بدبینی مردم دنیا نسبت به اسلام شده است.
با تمام آنچه گفته شد امّا با توجه به این‌که شاید در دنیای امروز، پاره کردن و سوزاندن آن در مقابل دوربین‌ها توهینی به نام خدای متعال و پیامبر اسلام(ص) به شمار می‌آید، نباید به چنین کاری اقدام نمود، بلکه باید به نحوی که بی‌احترامی نباشد آن‌را از بین برد.
از طرفی به این نکته نیز باید توجه داشت که انجام چنین رفتاری شتاب‌زده از طرف برخی افراد نمی‌تواند توجیهی بر جنایات داعشیان و حقانیت آنان باشد.

[1]. «حکم تنها حکم خدا است»؛ انعام، 57.