آیا حضرت آدم(ع)، حوا را از خدا خواستگاری کرد و برای ازدواج، خطبه‌ای خواند؟
پرسش
خطبه ازدواج حضرت آدم و حوا چه بود؟
پاسخ اجمالی
گزارشی در مورد متنی که به عنوان خطبه‌ عقد نکاح حضرت آدم و حوا ایراد شده باشد، را نیافتیم. اما روایتی وجود دارد که حضرت آدم(ع) از خداوند متعال، حوا را خواستگاری کرد:
از امام صادق(ع) چنین نقل شده است که: «...آدم بعد از خلقت حوا به خدا عرض کرد: پروردگارا! این آفریده زیبا کیست که همنشینى و دیدارش دلم را آرام می‌گرداند؟! خداوند متعال فرمود: "این کنیز من حوّا است؛ آیا دوست دارى همدم تو باشد، با تو هم‌سخن شود، و از تو پیروى نماید؟" آدم(ع) پاسخ مثبت داد، خداوند فرمود: "او را از من خواستگارى کن؛ چون او کنیز من است". آدم(ع) عرض کرد: پروردگارا! او را از تو خواستگارى می‌کنم». خداوند آموزش دستورات دینى به حوا را مهریه او قرار داد و آدم نیز پذیرفت.[1]

[1]. صدوق، محمد بن على‏، من لا یحضره الفقیه‏، محقق، غفارى، على اکبر، ج 3، ص 380، قم، دفتر انتشارات اسلامى‏، چاپ دوم، 1413ق‏.