کد سایت fa78354 کد بایگانی 95850 نمایه حرزی از امام رضا(ع) برای عید نوروز
طبقه بندی موضوعی حدیث
اصطلاحات عید نوروز
گروه بندی اصطلاحات زمان‌ها
خلاصه پرسش
در فرازی از یک دعا آمده که (حرسک الله یا فلان بن فلانة) ای فلانی فرزند فلان بانو! خدا نگهدارت! آیا این فراز باید به همین صورت خوانده شود؟
پرسش
در اعمال عید نوروز، دعایى از امام رضا(ع) نقل شده است که در وقت تحویل سال نوشته می‌شود و باید آن‌را به گردن بیندازند که پناه از هر چیزى (شرّى) است؛ سؤال این است که در این دعا، نام خودم و مادرم را در چه فقره‌ای بنویسم؟
پاسخ اجمالی
یکی از حرزهایی که از معصومان(ع) نقل شده، حرزی جامع است که با این عبارت شروع می‌شود: «بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ‏، بِسْمِ اللهِ "اخْسَؤُا فِیها وَ لا تُکَلِّمُونِ،"[1] "إِنِّی أَعُوذُ بِالرَّحْمنِ مِنْکَ إِنْ کُنْتَ تَقِیًّا"[2] أَخَذْتُ بِسَمْعِ اللهِ وَ بَصَرِه ...‏».[3]
در برخی از فرازهای این حرز، باید نام خود و نام مادر خود را نوشت. در قسمت «لَا سُلْطَانَ لَکُمْ عَلَى فُلَانِ بْنِ فُلَانَة»، به جای کلمه «فلان» نام خود و به جای «فلانة» نام مادر خود را می‌نویسیم. در بخش «حَرَسَکَ اللهُ یَا فُلَانَ ابْنَ فُلَانَة» نیز به همین ترتیب نام خود و مادر خود را می‌نگاریم. به عبارتی «فلان» و «فلانه» نقش x و y را دارند که حسب مورد تغییر می‌کنند.
طبق متن این حدیث، در هر دو موضع باید نام خود و مادر خود را در این حرز نوشت.
پس از نوشتن این متن، چند سوره و آیه از قرآن نیز به همراه عبارتی مخصوص نگاشته شده و در نهایت با نوشتن صلوات بر پیامبر(ص) و اهل بیت طاهرینش(ع) به پایان می‌رسد.
در این دستورالعمل، سخنی از زمان نگاشتن آن در وقتی خاص، به میان نیامده است.

[1]. «دور شوید در دوزخ، و با من سخن مگویید»؛ مؤمنون، 108.
[2]. «من از شرّ تو، به خداى رحمان پناه می‌برم اگر پرهیزگارى»؛ مریم، 18.
[3]. ابن طاووس، علی بن موسی، مهج الدعوات و منهج العبادات، ص 35، قم، دار الذخائر، چاپ اول، 1411ق؛ کفعمی، ابراهیم بن علی، البلد الأمین و الدرع الحصین، ص 311، بیروت، مؤسسة الأعلمی للمطبوعات، چاپ اول، 1418ق.