کد سایت fa1057 کد بایگانی 989 نمایه جواز ماندن در مسجد با تیمم بدل از غسل جنابت
طبقه بندی موضوعی تیمم
خلاصه پرسش
آیا شخص جنب می‌تواند با تیمم بدل از غسل جنابت وارد مسجد شود و مدتی در آن‌جا بماند؟
پرسش
آیا کسی که جنب شده و تیمم بدل از غسل جنابت کرده می‌تواند وارد مسجد شود؛ یعنی برای مدتی در مسجد بماند؟
پاسخ اجمالی

شخص جنبی که وظیفه‌اش تیمم بدل از غسل جنابت است، می‌تواند برای شرکت در نماز جماعت و یا شنیدن موعظه با تیمم بدل از غسل جنابت داخل مسجد شود. امام خمینی(ره) در پاسخ سؤالی در این رابطه فرمود: "ترتیب همه آثار شرعى غسل بر تیمم بدل از غسل جایز است، مگر این‌که تیمم بدل از غسل به علت تنگى وقت باشد.[1] نظر سایر مراجع تقلید نیز همین است.

حضرت آیت ا...خامنه ای نیز در پاسخ سؤالی در این رابطه فرمود: "..... با آن تیمم داخل مسجد شدن و خواندن نماز و مسّ نوشته قرآن کریم و بقیه اعمالى که انجام آنها مشروط به طهارت از جنابت است، اشکال ندارد.[2]

حضرت آیت ا... گلپایگانی (ره) نیز در پاسخ سؤالی در این رابطه فرمود: "اگر به واسطه عذر شرعى مثل مرض، تکلیفش تیمّم باشد مى‏تواند حتّى در حال اختیار با تیمّم براى نماز جماعت یا فرادى داخل مسجد بشود....".[3]

[1]. توضیح المسائل (المحشى للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 396، س 202.

[2]. همان، ج ‏1، ص 230، س 182.

[3]. گلپایگانی، سید محمد رضا، مجمع المسائل، ج ‏1، ص 152، س 95.