آیا در جهان آخرت علاوه بر تغییرات جسمی، حالات روحی مانند ارضای میل جنسی سادیسم در آخرت، تغییر می کند؟
پرسش
با توجه به این که در جهان آخرت تغییرات شامل تغییر جسمی انسان است، آیا تغییر حالات روحی هم در آخرت وجود دارد؟ یعنی، احساس و علایق فرد و افرادی که می شناخته؛ چون من این موضوع که روحیات فرد تغییر کند جایی پیدا نکردم و سوال اصلی این است که کسی که در این دنیا دچار انحراف جنسی سادیسم است، آیا در آخرت این رفتار و فکرش که یک عمر با آن زندگی کرده و از کودکی یا اوایل نوجوانی داشته تغییر می کند و کسی که این رفتار روحی را دارد می تواند این امید را داشته باشد یا از خدا درخواست کند که در آخرت با توجه به اینکه خدا همه کار می تواند بکند و هر چیزی فراهم کند میل جنسی سادیسم را در آخرت ارضا کند بدون اینکه به انسانی آسیب برسد یا هر راهی که خدا می داند و آن شخص با این امید و آرزو بتواند سادیسم را در این دنیا در خود کنترل کند؟
پاسخ اجمالی

با توجه به آیات قرآن مجید، تغییرات روحی برای بهشتیان صورت می پذیرد و بسیاری از بیماری های روحی آنان مداوا خواهد شد، همچنین با توجه به رشد معنوی انسان در آخرت بسیاری از خواسته های پستی را که در این دنیا به دنبال آن بوده، در آن جا نخواهد داشت و به لذت هایی بالاتر از خواهش های نفسانی خواهد رسید.

پاسخ تفصیلی

درباره تغییر روحی باید گفت؛ بله، از آیات قرآن مجید چنین بر می آید که در آخرت علاوه بر تغییرات جسمی برای افراد، تغییرات روحی نیز صورت می پذیرد. به این مطلب در سوره اعراف اشاره شده است. در آن جا به یکی از مهم ترین نعمت هایی که خدا به بهشتیان ارزانی می دارد و مایه آرامش روح و جان آنها است، اشاره می شود و بیان می کند: "کینه ها و حسد ها و دشمنی ها را از دل آنها بر می داریم". [1]

در حقیقت یکی از بزرگ ترین ناراحتی های انسان ها در زندگی دنیا که سرچشمه پیکارهای وسیع اجتماعی می شود و علاوه بر خسارت های سنگین جانی و مالی آرامش روح را به کلی برهم می زند، همین کینه توزی و حسد است، و خداوند این حالت روحی را در بهشت برای بهشتیان تغییر داده و از بین می برد و بهشتیان به طور کلی از بدبختی های ناشی از این گونه صفات بر کنارند. در نتیجه بهشتیان هم از درون شست و شو شده و هم از بیرون، هم زیبایی جسمانی دارند و هم زیبایی های روحانی.

درباره قسمت دوم سؤال برای روشن شده موضوع نخست تعریف مختصری از بیماری سادیسم ارائه می دهیم، آن گاه به بررسی آن می پردازیم.

سادیسم، [2] عبارت است از: علاقه به آزار رساندن به دیگران به صورت جسمی، روانی و جنسی، به طوری که آزار رساندن موجب لذت و آرامش فرد آزار رسان می شود. در اواخر قرن هجدهم میلادی در فرانسه نویسنده ای به نام «مارکی دو ساد» در نوشته های خود ویژگی شخصیتی این گونه افراد را بیان کرده بود. نام سادیسم از اسم او (دوساد) گرفته شده است. [3]

اما همچنان که اشاره شد، رذائل روحی در آن دنیا از بین خواهد رفت و در بهشت دیگر کسی با این رذائل درگیر نبوده و از رنج های این دنیایی رهایی خواهد یافت. از طرف دیگر درست است که در بهشت هرچه را بهشتیان اراده کنند فراهم شده و مهیّا می گردد، [4] اما به سبب رشد معنوی، بسیاری از خواسته های پستی که در این دنیا به دنبال آن بوده را در آن جا نخواهند داشت. همچنین لذت هایی در آن جا در انتظار بهشتیان است که بالاتر از انتظار آنها است. [5] برای همین با وجود آنها کسی تن به این لذت های پست نمی دهد، علاوه بر این که گفته شد این بیماری های روحی در آخرت برای بهشتیان مداوا خواهد شد.

پس با کنترل قوای جنسی در این دنیا و ارضای صحیح آن از راهی که خداوند فرموده، و تن دادن به اطاعت از پروردگار، وعده الاهی به مؤمنان درباره آخرت در حق ما محقق شده و از لذات معنوی بهشت بهره مند خواهیم شد، إن شاء الله.

برای آگاهی بیشتر نمایه های زیر را مطالعه کنید:

«انسان و تعقّل در بهشت»، سؤال 5442 (سایت: 5864) .

«خوابیدن در بهشت»، سؤال 5979 (سایت: 6486) .

[1] . ا عراف، 43.

[2] . Sadism .

[3] . سایت تبیان، صفحه: سلامت " سلامت روح و روان " افسردگی؛ بیماری های روانی ، مصاحبه: دکتر مجتبی جوان‌ بختی، تاریخ: یکشنبه 24/9/1387.

[4] . زخرف، 71.

[5] . سجده، 17.