با وجود حیض برای خانم ها، کفاره روزه که باید سی و یک روز متوالی باشد، چگونه ممکن است؟
پرسش
اگر یک زن باید کفاره خود را بدهد و به مدت شصت روز روزه بگیرد که سی و یک روز آن می بایست پی در پی باشد، بفرمایید چگونه چنین چیزی ممکن است وقتی وی یک دوره قاعدگی دارد (چون نمی تواند سی و یک روز بطور مداوم روزه بگیرد)؟
پاسخ اجمالی

در روزه ای که تتابع و پی در پی گرفتن در آن شرط باشد (مانند روزه کفاره یا روزه نذر) اگر به سبب عذری مانند بیماری یا حیض و نفاس (در بانوان)، مکلف نتواند روزه ها را پی در پی بگیرد، اگر بعد از برطرف شدن عذر (بیماری، یا حیض و نفاس) بلافاصله ادامه روزه ها را بگیرد، صحیح بوده و احتیاجی نیست که روزه ها را دوباره از ابتدا شروع کند.[1]

این سؤال، پاسخ تفصیلی ندارد.

[1]. امام خمینی، روح الله،تحریر الوسیلة - ترجمه، ج‌1، ص 531، دفتر انتشارات اسلامی، قم، 1421.