در عده ای که زنان بعد از طلاق یا اتمام عقد و یا بخشودگی مدت (در عقد موقت) می گیرند؛ آیا می‌توان برای ازدواج دوباره، از قرص ضدبارداری استفاده کرد و زمان پریود را جلو انداخت؟
پرسش
با سلام، من خانمی مطلقه می‌باشم که حدود شش ماه با مردی صیغه محرمیت خوانده بودم و الان مدت آن به پایان رسیده است و می‌دانم برای اینکه با شخص دیگری صیغه محرمیت بخوانم باید مدت دو حیض کامل (عده) را نگه دارم. آیا بعد از ده روز از اتمام حیض اول می‌توانم با استفاده از قرص ال دی یا اچ دی (ضدبارداری) دوباره پریود شده و به این طریق بعد از اتمام حیض دوم، دو حیض کامل را حساب کنم و دوباره با شخص دیگری صیغه محرمیت داشته باشم.
پاسخ اجمالی
بر فرض سؤال، استفاده از قرصهای مذکور و جلو انداختن حیض جایز است. اما درباره عده‌ی ازدواج موقت برخی از مراجع تقلید[1]می‌گویند: احتیاط آن است که زن بقدرى صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود، هنگامى که حیض سوم را دید عده او تمام است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[2]
حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای (مد ظله العالی):
اشکال ندارد.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
[با پایان یافتن مدت در ازدواج موقت] مقدار عده در مورد زنانى که عادت مى‌شوند احتیاط آن است که بقدرى صبر کند که دوبار حیض ببیند و پاک شود هنگامى که حیض سوم را دید عده او تمام است و در مورد مصرف قرص درصورتی‌که ضرر مهمی نداشته باشد اشکالی ندارد.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
جایز است حیض را جلو انداخت، ولی ممکن است خون بیرون آمده حیض نباشد، گر چه سه روز طول بکشد. همچنین اگر خون قبل از ایام عادت، ده روز بیاید و در ایام عادت هم سه روز یا بیشتر خون ببیند، خون اول حیض نیست بلکه استحاضه است.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
چنانچه بعد از حیض اول ده روز طهر (پاکی) فاصله شود و خون دوم با مشخصات حیض و حداقل سه روز استمرار داشته باشد، حیض محسوب می شود و موجب انقضا عده است.

[1].آیت الله مکارم شیرازی.
[2]. استفتا از دفاتر آیات عظام: خامنه‌ای، سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.